Geen zin in seks met je partner

Als je geen zin hebt in seks met je partner hebt, kan dat grote problemen geven binnen een relatie. Het kan leiden tot veel frustratie en spanningen. Er zijn veel paren bij wie dit probleem speelt. Wanneer één van de partners geen zin heeft in seks op momenten dat de ander daar wel naar verlangt, kan dit voor één van hen of voor beiden erg vervelend zijn.

 

Geen zin in seks een veel voorkomend probleem in relaties

 

Geen zin hebben in seks is een veel voorkomend probleem. Veel mensen denken dat met name veel vrouwen hier last van hebben maar “geen zin ” klachten komen ook  regelmatig voor bij mannen. De behoefte aan seks is bij iedereen verschillend en daardoor heeft het weinig zin elkaar af te meten tegen een seksueel gemiddelde en dat als ” normaal ” te beschouwen.

De behoefte aan eten en slapen is meestal ook verschillend. De één eet twee borden eten per dag terwijl de ander genoeg heeft aan één bord. De één houdt van kip , de ander houdt van vlees. Hetzelfde geldt voor seksualiteit.

Het gaat erom dat partners niet lijden of veel last hebben van dit probleem. 

 

WAAROM HEB IK GEEN ZIN IN SEKS MET MIJN PARTNER?

 

Er kunnen veel redenen zijn waarom iemand geen zin heeft om te vrijen. In principe komt het erop neer dat alles, waardoor iemand zich niet prettig of gelukkig voelt, invloed heeft op de behoefte aan seks. Er kunnen spanningen zijn op het werk, in de relatie, in de familie, of iemand kan zich ziek of depressief voelen.

Het kan zijn dat de manier van vrijen niet als prettig ervaren wordt. Het kan zijn dat een man of vrouw dan wel zin heeft in ” seks” met zichzelf maar niet met de partner.

 

DE SEKSUELE SLEUR

 

Het vrijen met de partner kan als een sleur ervaren worden. Veel vrouwen hebben bijvoorbeeld wel behoefte aan strelen en zoenen. Ze durven daar alleen geen initiatieven meer in te nemen omdat ze geen zin hebben om gemeenschap te hebben. Het gevolg kan zijn dat er helemaal niets meer gebeurt op lichamelijk gebied.

Voor vrouwen is het belangrijk om naast de seksuele relatie voldoende emotionele intimiteit te ervaren met de partner. Als het in de rest van de relatie niet goed zit, wordt de behoefte aan seks bij vrouwen meestal ook minder. Vaak geven met name vrouwen wel aan wat ze niet willen maar niet wat ze wel willen.

Ook kan het zijn dat iemand nooit zin heeft gehad in seks. Dit kan ook weer vele oorzaken hebben. Het kan zijn dat men vanuit de seksuele opvoeding strenge normen heeft meegekregen. Of dat men in het verleden een nare seksuele ervaringen heeft meegemaakt.

 

BEHANDELING


De behandeling van geen zin in vrijen of minder zin hebben dan de partner hangt af van de redenen 
waarom dit probleem speelt en hoe partners hiermee samen omgaan.
Over het algemeen richt de behandeling zich in het algemeen op het niet meer afgewezen voelen, het ontzenuwen van mythen, zoals zin in seks moet spontaan komen, je hoort drie keer per week seks te hebben enz. Andere aspecten bij de behandeling kunnen zijn: Beladenheid van het onderwerp halen, adviezen geven met als doel een meer positieve seksualiteitsbeleving. Het verbeteren van de communicatie over seksualiteit. Bespreken van adequate stimulatietechnieken.
Het overwinnen van remmingen. Het geven van tips voor het overbruggen van het verschil in seksuele behoefte.

 

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben kunt u mij bellen op 0344- 62 69 61 van maandag tot en met vrijdag dagen tussen 12:30 tot 13:00 of u kunt mailen naar schoones@seksuologie.nl.

 

Afspraak met Henriette Schoones maken?

Als u eventueel een afspraak met mij wilt maken, kunt u hier terecht.

  Problemen