Vergoedingen verzekeraars 2020

De kosten van een consult bedragen € 90,- voor 45 minuten.
Voor relatiegesprekken wordt meestal een dubbel consult geadviseerd.

Afhankelijk van uw ziektekostenpolis kunt u in aanmerking komen voor een eventuele vergoeding. U bent zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van een vergoeding.
U kunt in uw polis nalezen, meestal onder onder alternatieve geneeswijze of psychologische/ seksuologische zorg, of onder de onderstaande beroepsverenigingen of uw kosten worden vergoed:

NVPA (Nederlands Verbond voor Psychologen en gespecialiseerde  Psychosociaal therapeuten)

NVVS ( Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging Voor Seksuologie)

Vergoedingen zorgverzekeraars 2020, klik hier

In veel gevallen wordt hulp bij seksuele problemen niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Het zou echter kunnen dat u wel aanspraak op vergoeding kunt maken vanuit uw aanvullend pakket.

De volgende verzekeraars vergoeden in sommige van hun aanvullende pakketten seksuologische hulpverlening, mits verleend door seksuologen NVVS. U heeft hiervoor wel een verwijsbrief van de huisarts nodig.

IZA
Salland
UMC
Univé
VGZ
ZorgDirect
Zorg en Zekerheid

Alle verzekeraars vergoeden een gedeelte van een consult tot een bepaald maximum. Het is raadzaam om zelf uw polisvoorwaarden er even op na te slaan. Mocht u op de website van uw zorgverzekeraar geen duidelijke informatie hierover kunnen vinden, dan adviseren wij u om zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om navraag te doen over de mogelijkheden voor vergoeding en te zorgen dat mogelijke toezeggingen schriftelijk (bijv. per e-mail) worden bevestigd.
Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.