0344 - 626 961

Henriëtte Schoones

In 2000 startte ik als relatietherapeut en seksuoloog NVVS mijn praktijk ‘Henriëtte Schoones seksuoloog en relatietherapeut’ in Tiel. Hier geef ik advies en begeleiding bij problemen in relaties en rond seksualiteit.
Ik vind het een prachtig vak! Het mooie van mijn werk is, dat ik een bijdrage lever aan het verbeteren van de relatie en intimiteit tussen mensen. Een fijne relatie met plezierige seks zijn belangrijk voor ieders gezondheid, welzijn en geluk.

Seksuoloog

Seksuologen bieden hulp bij het oplossen van seksuele klachten. In Nederland is de NVVS (Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging Voor Seksuologie) de erkende beroepsvereniging die zich op wetenschappelijk niveau met seksuologie bezighoudt. Erkende seksuologen zijn bij deze beroepsvereniging geregistreerd.

Relatietherapeut

Als relatietherapeut bied ik hulp aan hetero – homo – lesbische- bi- stellen, die vastgelopen zijn in hun relatie. Naast reguliere relatietherapie is deze praktijk gespecialiseerd in relaties waarbij vreemdgaan, verliefd op een ander of een 3e in de relatie speelt.

Samenwerking Ziekenhuis Rivierenland

Als geregistreerd seksuoloog heb ik een samenwerkingsverband met gynaecologen en urologen van Ziekenhuis Rivierenland, zodat er korte lijnen zijn voor mijn cliënten voor overleg en verwijzing.

Overige activiteiten

Naast mijn werk in de praktijk lever ik geregeld bijdragen aan tijdschriften, kranten en BNR (nieuwsradio) over actualiteiten rond relaties en seksualiteit. Mijn adviezen verschijnen op Gezondheidsnet en plusonline.

Bedrijven en andere organisaties huren mij in als externe vertrouwenspersoon bij seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Mijn beroepsvereniging heeft mij aangesteld als supervisor voor seksuologen in opleiding.

Loopbaan

Enkele eerdere functies uit mijn loopbaan zijn:

  • docent bij Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Universitair Medisch Centrum te Utrecht
  • gedragswetenschapper UMC Utrecht
  • woordvoerder en adviseur bij Durex
  • relatiedeskundige en seksuoloog bij het tv-programma Middagmagazine

Verder leverde ik een bijdrage aan verschillende boeken Inleiding in de psychopathologie” van Ron van Deth . “Sexcounseling in de psychosociale hulpverlening” van Marijke IJff, “Make more love” van Ann-Marlene Henning & Anika von Keiser, “Vrouwen over seks,” Anne Bakker goedeboekjes.nl

© 2020 Henriette Schoones